Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται χαμηλά βαρομετρικά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Image
βροχη
Συντάκτης
Newsroom

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού προς τα μέσα της νέας εβδομάδας καθώς θα μοιραστεί σε τρεις εποχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρικά κατά διαστήματα στοιχεία στα νότια και θα υπάρχουν τρεις εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες «αποχρώσεις» σε σχετικά μεγάλα όμως υψόμετρα της βόρειας κυρίως χώρας προς τα τέλη της εβδομάδας.

Βροχές θα σημειωθούν σε δυτικές και βόρειες περιοχές κυρίων την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αξιόλογες βροχοπτώσεις θα υπάρξουν και στο τέλος της εβδομάδας σε πολλές περιοχές κετός από τα νότια νησιωτικά τμήματα.

Αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων», τόνισε στο τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου.