Δράμα: Εντοπίστηκαν 166 κιλά εκρηκτικής ύλης στο λατομείο όπου σκοτώθηκε ο 62χρονος

Image
δραμα
Συντάκτης
Newsroom

 

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στο λατομείο της Δράμας, έδειξαν πως εντός της αποθήκης υπήρχαν δεκάδες κιλά εκρηκτικής ύλη.

Πριν μία εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης του παλιού λατομείου, σκοτώθηκε από έκρηξη που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα οι αρχές να ξεκινήσουν έρευνα για τους κανόνες ασφαλείας. Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, στην αποθήκη υπήρχαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, όπου δεν τηρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλακης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη 166 κιλών καθώς και 146 πυροκροτητών. Από τύχη μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί νέα έκρηξη, καθώς τα ευρήματα ήταν εντελώς έκθετα.

η ασφάλεια κατάσχεσε όλα τα ευρήματα και σχημάτισε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών. Η υπόθεση πέρασε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που έχει στα χέρια του την δικογραφία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας πρωινές ώρες της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, μελών εταιρείας εκμετάλλευσης λατομείου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών. Advertisement Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αποθήκη του λατομείου που δεν πληροί τους όρους ασφαλούς φύλαξης εκρηκτικών υλών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία: 

εκρηκτική ύλη συνολικού βάρους 166 κιλών και 572 γραμμαρίων,
ακαριαία θρυαλλίδα συνολικού μήκους 1224 μέτρων και 62 εκατοστών 
και 146 πυροκροτητές, τα οποία και κατασχέθηκαν».