Θεσσαλονίκη: Δίωρη αποχή των δικαστικών υπαλλήλων και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας η είσοδος στο δικαστικό Μέγαρο

Image
ΔΙΚΗ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε δίωρη αποχή, 11:00-13:00, προχωρά σήμερα ο Σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως και σε γενική συνέλευση, για το περιστατικό με τον φάκελο και τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε χθες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, από σήμερα το δικαστικό Μέγαρο θα λειτουργεί με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και η είσοδος σε αυτό θα επιτρέπεται αφού πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος σε όλους όσους εισέρχονται αλλά και στα προσωπικά τους αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σήμανε συναγερμός όταν εντοπίστηκε στα δικαστήρια φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε αποσταλεί προ 10ημέρου και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα, αν έσκαγε.

Ειδικότερα, ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μόλις χθες, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα.

Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.