Βόλος: Βανδάλισαν σχολείο και αποπειράθηκαν να το κάψουν - Ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ οι ζημιές

Image
σχολειο
Συντάκτης
Newsroom

 

Βάνδαλοι εισέβαλαν σε σχολικό συγκρότημα στον Βόλο το βράδυ της Κυριακής 11/02, και αποπειράθηκαν να το κάψουν ολοσχερώς, βάζοντας φωτιά σε πίνακα σχολικής αίθουσας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το gegonota.gr, το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στο κτίριο «Μουρτζούκου».

Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά»

Εισέβαλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του 9ου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, δύο πόρτες, ντουλάπες με βιβλία, καθώς και τα καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν. Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μιας τάξης, αλλά, ευτυχώς, λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε, γιατί θα λαμπάδιαζε το κτίριο.

Το πρωί της Δευτέρας 12/02, οι διευθυντές μπαίνοντας στα σχολεία αντίκρισαν σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση.

Ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ οι ζημιές

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την Αστυνομία, προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης, επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει να αυξηθούν οι περιπολίες της Αστυνομίας γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν τη νύχτα, αλλά η Αστυνομία κυκλοφορεί γύρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε», τόνισε στον τοπικό ιστότοπο.