Μεσολόγγι: Σοκάρουν τα νέα μηνύματα του κρεοπώλη με τον Μπάμπη - "Πού θα πάμε να σκάψουμε;"

Image
ΜΠΑΜΠΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως, για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, αφού έναν μήνα μετά το έγκλημα έρχονται στο φως τα επίμαχα μηνύματα με το θύμα που διέγραψε ο κρεοπώλης, ενώ ταυτοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα που μιλούσαν μαζί τους για "χαμένους θησαυρούς".

Οι άνδρες τις αστυνομίας προσπαθούν να διαπιστώσουν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη όπως και το αν είχε συνεργούς ο προφυλακισμένος κρεοπώλης ο οποίος αρνείται την κατηγορία. Από τα εργαστήρια των Αρχών έχουν ανακτηθεί μηνύματα που δείχνουν ότι το θύμα και ο κατηγορούμενος μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα για χαμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς, πολύτιμα αντικείμενα και χρυσό.

Τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και το Αιτωλικό είναι πλέον στο «στόχαστρο» της αστυνομικής έρευνας και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους με το θύμα και τον δράστη.

Ο κρεοπώλης φέρεται ότι συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά πολλούς μήνες πριν από τη δολοφονία του Μπάμπη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Σε μία από τις διαγραμμένες συνομιλίες του κρεοπώλη με το θύμα που ανακτήθηκαν από τους αστυνομικούς περιλαμβάνεται η ακόλουθη στιχομυθία:

– Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

– Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό του θύματος φαίνεται πως και ο Μπάμπης Κούτσικος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα έναν μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός. Περισσότερο φως αναμένεται να ριχτεί στην υπόθεση όταν ολοκληρωθούν η ανάλυση και επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μεσολόγγι: "Ενδεχομένως να γνωρίζουν κι άλλοι για τον φόνο του Μπάμπη"

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα κίνητρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, με τον βασικό ύποπτο τον 50χρονο κρεοπώλη να βρίσκεται προφυλακισμένος, και το κουβάρι για την εξιχνίαση της υπόθεσης να μπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε στο Mega σχετικά με την πορεία ερευνών για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.Για τον κατηγορούμενο κρεοπώλη τόνισε ο κ. Τσούκαλης ότι έχει κάνει λάθη και έχει πει ψέματα.

Μάλιστα ο ιδιωτικός ερευνητής δεν απέκλεισε στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου να συνδέεται με αρχαιοκαπηλία, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν αποδειχθεί ότι μέσα στην εξίσωση υπάρχει και η αρχαιοκαπηλία». Τέλος ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε: «Ενδεχομένως να γνωρίζουν κι άλλοι για τον φόνο του Μπάμπη, δεν θα μου φαινόταν παράξενο αυτό».

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Λύνει τη σιωπή του κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλεία

Η εκπομπή «Φως στο Τουνελ» ασχολήθηκε εκ νέου με την υπόθεση και μίλησε με τον 36χρονο κατηγορούμενο για αρχαιοκαπηλία μίλησε στην εκπομπή.

«Ξέρω γιατί κατηγορούμαι, αλλά η υπεξαίρεση περιλαμβάνει και το σκοπό πώλησης. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που λένε. Γιατί να υπεξαιρέσω κάτι που εγώ δήλωσα, που εγώ παρέδωσα. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που μου αποδίδονται», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως είπε οι πληροφορίες για το κύκλωμα που λυμαίνεται την περιοχή και για το που βρίσκεται χρυσός γίνεται «στόμα με στόμα».

«Βγαίνουν για κυνήγι θησαυρού. Δεν υπάρχει κυνηγός στην περιοχή που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η δική του ανασκαφή συσχετίζεται με την δολοφονία του Μπάμπη απάντησε:

«Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν ένα μήνα νωρίτερα. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, ούτε γειά. Αποδεικνύεται από παντού. Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό , μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή , την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι . Δεν βρήκαν κάτι. Έχουμε απλά ένα κοινό γνωστό…», καταλήγει.