Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα δούμε χιόνια

Image
χιονια
Συντάκτης
Newsroom

 

Δυναμικά μπαίνει ο χειμώνας αυτήν την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Τα μετεωρολογικά δεδομένα, όπως υποστηρίζουν, δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται θα χτυπήσει με έντονα φαινόμενα την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά στο Star, η θερμοκρασία πέφτει κατά 5 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να ενισχύονται και να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Ο χιονιάς θα επισκεφτεί αρκετές περιοχές της χώρας, όμως τα χιόνια δε θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά θα επεκταθούν και στις ημιορεινές περιοχές, ιδίως σε Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και λιγότερο στην περιοχή της Αττικής.

Ο κ. Κολυδάς υπογράμμισε ότι στην Πάρνηθα ίσως να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι τα χιόνια στη Βοιωτία. Κατέληξε πως ο χιονιάς δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Για διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία μίλησε χθες ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» την Τρίτη (9/1) με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το δεύτερο κύμα, και ισχυρότερο, αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσουν χιόνια στα βουνά της Αττικής, ενδεχομένως να επηρεαστούν και τα βόρεια προάστια.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα.

 

Πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1-Τετάρτη 10/1

-πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

-Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

 

Δεύτερο κύμα : Παρασκευή 12/1 -Σάββατο 13/1 (πιο ισχυρό)

-πτώση θερμοκρασίας άλλους 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Τετάρτη

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ) -ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις από το βόλο και νοτιότερα μέχρι 300 μέτρα (θα επηρεαστούν τα βουνά της Αττικής και φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία και τα βόρεια προάστια).

Ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτη: Αθήνα 9 , Θεσσαλονίκη 7

Ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο: Αθήνα 7 , Θεσσαλονίκη 5».