Παρέμβαση εισαγγελέα για το αντιτορπιλικό Βέλος - Ζητά έρευνα για τις φθορές

Image
ΒΕΛΟς
Συντάκτης
Newsroom

 

Παρέμβαση από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης όσον αφορά στο περιστατικό με το αντιτορπιλικό Βέλος το οποίο υπέστη ρήγμα, αφότου προσέκρουσε στην προβλήτα της Θεσσαλονίκης εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής. Όπως γίνεται γνωστό από την ΕΡΤ, ζητά έρευνα για τις φθορές που υπέστη, αυτή τη φορά αλλά και σε μία άλλη μία περίπτωση.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την παραγγελία του στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες που συντηρείται αλλά και πώς αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του ιστορικού αντιτορπιλικού, που είχε συνέπεια να προκληθεί το ρήγμα.

Πλην του τελευταίου περιστατικού, ζητήθηκε και έρευνα σχετικά με το ρήγμα που είχε προκληθεί πριν από λίγους μήνες - εκείνο ήταν μικρότερης έκτασης. 

Μεταξύ των κατηγοριών που θα ερευνηθούν είναι η πλημμελής διατήρηση ιστορικού μνημείου, η φθορά μνημείου και η διακεκριμένη περίπτωση φθοράς αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος. 

Έρευνα για το αντιτορπιλικό βέλος ζήτησε και ο Νίκος Δένδιας

Έρευνα για το περιστατικό είχε ζητήσει νωρίτερα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ο Υπουργός ζήτησε να ερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του πολεμικού σκάφους, όπως γνωστοποίησαν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το αντιτορπιλικό Βέλος βρίσκεται πλέον στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.