Τούρκοι κατάσκοποι στον Πόρο: Αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν "τουρίστες" - Τι πειστήρια κατάσχεσαν οι Αρχές

Image
στρατος
Συντάκτης
Newsroom

 

"Τουρίστες" δήλωσαν στον Εισαγγελέα οι δύο Τούρκοι -48 και 58 ετών- που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά για κατασκοπεία στη ναυτική βάση του Πόρου με drone ενώ στην κατοχή τους, εκτός του επίμαχου drone βρέθηκαν επίσης κάμερες, ψηφιακές κάρτες, και φορητός σκληρός δίσκος.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράνομη πτήση και λήψη φωτογραφιών πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατασκοπεία και τους έδωσε προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.

Με το επίμαχο drone φαίνεται πως έχουν καταγράψει ένα σύντομο βίντεο λίγων δευτερολέπτων από τη ναυτική βάση του Πόρου. Όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και επικαλούνται πως ήταν απλά τουρίστες ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού και σκόπευαν μετά την Πελοπόννησο να κάνουν τον γύρο της Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να επιστρέψουν με τις μοτοσικλέτες τους στη χώρα τους.

Το βίντεο από τη ναυτική βάση του Πόρου, το δικαιολόγησαν λέγοντας πως το δωμάτιό τους, ήταν πολύ κοντά και αυτοί ήθελαν να τραβήξουν τις ομορφιές του νησιού.

Στην Ελλάδα, έφτασαν μόλις πριν πέντε ημέρες, μέσω Χίου, στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί στον Πόρο.

Τις αστυνομικές δυνάμεις ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού που αντιλήφθηκαν την πτήση του drone και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι.

Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.