Νέος επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ο Παναγιώτης Καψιμάλης

Image
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Τον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Καψιμάλη επέλεξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος προσφάτως προήχθη σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καψιμάλης υπηρετεί ήδη στην Οικονομική Εισαγγελία ως τακτικό μέλος με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και έχει χειριστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν σημαντικές υποθέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και το σκέλος της υπόθεσης NOVARTIS που αφορούσε τους πρώην Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, το οποίο τελικά αρχειοθετήθηκε.

Παράλληλα, το ενδεκαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη επέλεξε για την Οικονομική Εισαγγελία ως τακτικό μέλος την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει και προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρετούσε ήδη στην Οικονομική Εισαγγελία ως αναπληρωματικό μέλος.

Τέλος, επιλέγησαν ως επίκουροι οι εισαγγελείς Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος και Μαρία Παπαδοπούλου για την Αθήνα, και οι Όλγα Ζαφειρίδου και Δήμητρα Τσιαρδακλή για τη Θεσσαλονίκη.