“Λύγισε” στον αέρα ο Πρόεδρος σχολείου Βεγγάζης: Σκοτώθηκαν τα παιδιά του Προέδρου της ελληνικής κοινότητας. Δεν υπάρχουν λόγια.

Image
λιβυη
Συντάκτης
Newsroom

 

Για το δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώθηκαν μίλησε ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εχθές το πρωί έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, και τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας. Μαζί τους ήταν ένα άτομο μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.

Στη συνέχεια, η αποστολή αναχώρησε από το αεροδρόμιο προς την Ντέρνα μεταφέροντας το κοντέινερ με την ανθρωπιστική βοήθεια. Τα μέλη της αποστολής συνοδεύονταν από δύο οχήματα του λιβυκού στρατού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής πέρασαν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως ανέφερε,  η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς και τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. Ο κ. Σαγιάνος έκανε λόγο για «ατύχημα».