Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού της επικράτειας κατά 3,1% - Στη δημοσιότητα, αναλυτικά, τα αποτελέσματα

Image
1
Συντάκτης
Newsroom

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα (31/8/2023) τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών για το 2021, καθώς παρουσιάστηκαν όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία της έρευνας.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως και κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά και για τη σύνθεση των νοικοκυριών της χώρας και τις συνθήκες στέγασής τους.

Όπως αναφέρεται, η απογραφή του 2021 «αποτελεί την πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα, που λόγω του πρωτοποριακού τρόπου συλλογής των δεδομένων της, μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, επέτρεψε τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία».

Απογραφή πληθυσμού -κατοικιών 2021: Μείωση πληθυσμού κατά 3,1%

Η απογραφή κατέδειξε μείωση του πληθυσμού της Επικράτειας κατά 3,1% για το έτος 2021, σε σύγκριση με το 2011, αλλά αύξηση των νοικοκυριών κατά 4,8%, με τον συνολικό αριθμό νοικοκυριών να αγγίζει τα 4.332.447 ανά την επικράτεια. Ο πληθυσμός των ανδρών της χώρας παραμένει μικρότερος των γυναικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 51,1% του συνολικού πληθυσμού.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία της Απογραφής 2021: