Φωτιά στη Ρόδο: "Πήραν πρώτα γυναίκες και παιδιά, μας έδωσαν δωρεάν νερό και φαγητό" λέει Βρετανή τουρίστρια

Image
ροδος φφφ
Συντάκτης
Newsroom

 

Χιλιάδες τουρίστες που φιλοξενούνταν στα ξενοδοχεία στο Κιοτάρι της Ρόδου και έλαβαν εντολή εκκένωσης από το 112.
 



απομακρύνθηκαν προς το Γεννάδι της Ρόδου.

Η μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων έγινε με την συμβολή εθελοντών, καταστηματαρχών, εργαζομένων αλλά και αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών που εκλήθησαν να φέρουν εις πέρας  την επιχείρηση. 

Μέχρι αυτή την ώρα η εκκένωση εξελίσσεται ομαλά, δεδομένης της βιαιότητας του φαινομένου της πυρκαγιάς που απείλησε το Κιοτάρι και κατέστησε υποχρεωτική την αποχώρηση των ταξιδιωτών από τα καταλύματά τους.

«Πήραν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά» λέει η Βρετανή τουρίστρια Jane Plomgren που διέμενε στο Lindos Imperial και αποχώρησε από την παραλία δίπλα στο ξενοδοχείο με τη βοήθεια των εργαζομένων σε μια παρακείμενη εγκατάσταση water sports. Και συνεχίζει ευχαριστώντας τους καταστηματάρχες, τα super market και τους εστιάτορες που τους έδωσαν νερό και φαγητό δωρεάν. «Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά» λέει η Βρετανή Jane Plomgren. Την ευγνωμοσύνη τους για το πώς εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης των ξενοδοχείων εκφράζουν ακόμη δύο Βρετανίδες τουρίστριες, ή μία με το μωρό της στην αγκαλιά. «Μας πρόσεξαν, δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά» συνεχίζουν οι τουρίστριες και δηλώνουν εντυπωσιασμένες από το πόσο ομαλά εξελίχθηκε η απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές όπου περνούσαν τις διακοπές τους.