Ν. Θεοδωρόπουλος στο Ελλάδα 24 για τους απόδημους Έλληνες: Μας έλεγαν "Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία, αλλά μέσω του gov.gr μας βελτιώσατε τη ζωή" (video)

Καλεσμένος της Λίας Λάππα ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας
Image
Θεοδωρόπουλος - Λάππα
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος της Λίας Λάππα και του Ελλάδα24 ήταν ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος  κατάφερε να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις ανάγκες και τα καθήκοντα του Γραμματέα με το να αυξήσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό ενώ από τις πρώτες μέχρι τις δεύτερες εκλογές, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε ακόμη 3 μονάδες!

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας για να πετύχει αυτά τα συντριπτικά αποτελέσματα ταξίδεψε όπου υπήρχαν Έλληνες και καταφέρνοντας να εγγράψει πολλούς απόδημους, αλλά και να τους εξηγήσει παράλληλα τη διαδικασία που χρειαζόταν να ακολουθήσουν για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Ο ίδιος μας εξομολογείται πώς τον υποδέχτηκαν εκεί οι ομογενείς, μας αφηγείται περιστατικά που συνέβησαν κατά τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και μας μεταφέρει και το τι σκέπτονται οι Έλληνες του εξωτερικού, ειδικά η γενιά του brain drain.

Το branding της Ελλάδας, η ψηφιοποίηση υπηρεσιών, η οικονομία και η ισχυρή άμυνα της χώρας είναι τα ζητούμενα των αποδήμων του εξωτερικού, σύμφωνα με τον Γραμματέα της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

 Η γενιά του brain drain, σύμφωνα με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και γι’ αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει νομοθετήσει μεγάλα φορολογικά κίνητρα, όπως για παράδειγμα φοροελάφρυνση της τάξεως του 50% για όποιον απόδημο έρθει για δουλειά ή συνεχίσει να δουλεύει για το εξωτερικό.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος θεωρεί ότι ήδη γίνεται αναστροφή του brain drain εξαιτίας των μεγάλων κινήτρων, των κολοσσών που έφεραν hub και παραρτήματα στην χώρα μας, αλλά και της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, για τους απόδημους, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τη χώρα μας.

Ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, πως παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε στην φαρέτρα της τρεις υποψηφίους από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δεν κατάφερε να πάρει τα ποσοστά που σημείωσε το κυβερνών κόμμα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, έχει πολύ μεγάλη σημασία η πολιτική που εκφράζεται μέσα από κάθε κομματική παράταξη.