Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται εξίσωση της άδειας μητρότητας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που έκανε πράξη η ΝΔ

Image
ΕΛΛΑΔΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το πρόγραμμα του παρουσίασε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα από τα σημεία του να είναι αυτό της εξίσωσης της άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα με αυτή του δημοσίου. Το μέτρο, το οποίο βρίσκεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το συγκεκριμένο γεγονός σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Με τη φόρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ακόμα κι αυτά που έχουν ήδη γίνει πράξη», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου ότι «θα εξισωθεί η άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

 

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:

Με τη φόρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ακόμα κι αυτά που έχουν ήδη γίνει πράξη! Στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι «θα εξισωθεί η άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Ξέχασαν όμως μια λεπτομέρεια! Ότι αυτό έχει ήδη συμβεί από τον Οκτώβριο 2022, με τον νόμο 4997/2022 που πέρασε η Νέα Δημοκρατία. Παραθέτω τόσο την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το κείμενο του νόμου. Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η σχεδόν φυσική ροπή του ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα και παχιά λόγια! Μόνο που εδώ το τερμάτισαν. Και υπόσχονται κάτι το οποίο είναι ήδη πραγματικότητα. Από την άλλη σκέφτομαι: Ίσως αυτή να είναι η μόνη δέσμευσή τους που θα πραγματοποιηθεί! Διότι όλα τα υπόλοιπα είναι σαν τα μνημόνια που θα διαγράφονταν «με ένα νόμο και ένα άρθρο»!