Φωτιά στην Ανάβυσσο: Τρεις προσαγωγές - Ανακρίνονται στο ΑΤ Σαρωνικού

Image
πυροσβεστικη
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε τρεις προσαγωγές ατόμων έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/5) σε αγροτοδασική έκταση στα Καλύβια Θορικού στη Λεωφόρο Αναβύσσου. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα τρία άτομα εξετάζονται αυτήν την ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κάποιο ρόλο στην πρόκληση του πύρινου μετώπου, το οποίο και οριοθετήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική εξετάζει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Mega, η Υπηρεσία εξετάζει το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά, καταλήγοντας σε δύο σχετικά σενάρια.

Ειδικότερα, από τη μια εξετάζεται αν ξεκίνησε από τσιγάρο, ενώ από την άλλη εξετάζει την εμπλοκή των προσαχθέντων ανδρών, οι οποίοι ήταν στο πολύ κοντά στο σημείο που έκαιγε η φωτιά με τις μηχανές τους.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα από τις ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τον κίνδυνο να είναι μεγάλος αφού ξέσπασε κοντά σε οικισμό και οι άνεμοι στην περιοχή έπνεαν στα 5 μποφόρ.

Στο σημείο της φωτιάς επιχείρησαν συνολικά 15 οχήματα με 57 πυροσβέστες και ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από τον αέρα για ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Η Τροχαία επίσης διέκοψε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αγίας Παρασκευής.