Η Ιωάννα Λυτρίβη στο Ελλάδα 24: Το 2015 έφυγα από το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί ό,τι είχαμε φτιάξει ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ με ορμή να το ξηλώσει (video)

Καλεσμένη της Λίας Λάππα η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Image
Λυτρίβη
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένη της Λίας Λάππα και της εκπομπής "Επικαιρότητα" του Ελλάδα24 ήταν η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ιωάννα Λυτρίβη.

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. 

Η κυρία Λυτρίβη, πριν τις εκλογές της 21η Μαίου, διετελούσε από το 2019 Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στην ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, συμβάλλοντας καταλυτικά στη διαδικασία πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων στην Ελλάδα. 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, τις σπουδές της, τη γνωριμία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη ματαίωση που ένιωσε το 2015, όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και τα δυο αναπάντεχα τηλεφωνήματα, που της έκανε ο Πρωθυπουργός και τα οποία την έφεραν μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Η ίδια δηλώνει τεχνοκράτης αλλά με ενσυναίσθηση, ενώ όραμά της είναι η καλύτερη διαβίωση των κοινωνικά ασθενέστερων στρωμάτων και ομάδων και ο μη αποκλεισμός τους.

Ωστόσο, μας αποκάλυψε ότι, όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνθηκε ματαίωση και έφυγε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου δούλευε, γιατί αισθανόταν ότι η νέα κυβέρνηση ερχόταν για να γκρεμίσει ό,τι είχε χτίσει η προηγούμενη.