Εγκαινιάστηκε το Εργαστηρίο Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια

Image
Μωραλης
Συντάκτης
Newsroom

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα, από τον δήμαρχο Πειραιά, το Εργαστηρίο Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια. Το Piraeus Makerspace αποτελεί ένα σύγχρονο εργαστήρι επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο για τις πόλεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί θα μπορούν να εκπαιδεύονται διάφορες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, όπως είναι μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, τεχνίτες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Γιάννη Μώραλη: 

Στα εγκαίνια του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια. Το Piraeus Makerspace είναι ένα σύγχρονο εργαστήρι επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο για τις πόλεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εδώ μπορούν να εκπαιδεύονται διάφορες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, όπως είναι μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, τεχνίτες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Η πρώην ΣΚΥΠ είναι ένα σχολικό συγκρότημα, με έναν πολύ μεγάλο περιβάλλοντα χώρο. Έχουμε υποβάλει πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ολική αναδιαμόρφωση του χώρου, αλλά και της γειτονιάς. Αυτό το έργο, αν και δύσκολο έγινε εφικτό χάρη στη συνεργασία πολλών φορέων και ευχαριστώ όσους συνέβαλαν σε αυτό, ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία του. 
Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον και αποδεικνύει ότι ως δημοτική αρχή εκτός από τα θέματα καθημερινότητας μας απασχολεί και το μέλλον αυτής της πόλης και των παιδιών μας. Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά που συνεχίζονται στην πόλη μας έως τις 4 Ιουνίου.