ΕΚΠΑ: Νέο επεισόδιο κατά της Β. Νικολαΐδου - Φοιτητής σηκώθηκε και την υπερασπίστηκε

Image
BANA
Συντάκτης
Newsroom

 

Ένα ακόμη επεισόδιο με την Πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου, εκτυλίχθηκε, εχθές, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ. Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την καθηγήτρια να κάνει το μάθημά της. Τότε, ένας εκ των φοιτητών πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου να κάνει τη δουλειά της.

«Η κυρία Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» ακούγεται να λέει ο φοιτητής. Το «ανέβασε», που ανέβασε στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχει ως λεζάντα: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε».

Η Βάνα Νικολαΐδου στοχοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών, μετά από ανάρτησή της που υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.

Φοιτητές κρέμασαν πανό στο κτίριο της Φιλοσοφικής που ζητούσε την παραίτησή της, με την κοσμητεία της Σχολής να παρεμβαίνει και να εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της καθηγήτριας.

@dap_ndfk Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, η Δημοκρατία νίκησε. #fyp #fy #foryourpage #viralvideo #trending #tiktokgreece #dapndfk #δαπ #πανεπιστημιο ♬ original sound - dap_ndfk