Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 14χρονης από συμμαθήτριες της

Image
ξυλοδαρμός
Συντάκτης
Newsroom

 

Έρευνα θα διεξαχθεί από την υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδας για την υπόθεση bullying κατά μαθήτριας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Παναγιώτα Γκίκα, μετά από σχετική εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Δημήτρη Σμυρνή.

Συγκεκριμένα, ζητάει να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Απειλή, σωματική βλάβη, εξύβριση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως η 14χρονη δέχτηκε άγρια επίθεση από συμμαθήτριές της, οι οποίες μάλιστα βιντεοσκόπησαν και ανάρτησαν τον ξυλοδαρμό στο TikTok. Το βίντεο- ντοκουμέντο δείχνει την 15χρονη να αρπάζει το κορίτσι από τα μαλλιά και να τη χτυπάει στο κεφάλι. Η 14χρονη πέφτει στο πεζοδρόμιο με τα γόνατα, όσο εξακολουθεί να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι.

 

«Τη χτύπησε και της είπε τώρα πάνε στη μάνα σου»

Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του θύματος, το ένα από τις δύο θύτριες της είπε: «Τώρα πήγαινε στη μάνα σου, έχω και καλό δικηγόρο». Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega ο πατέρας του θύματος, η 15χρονη αφού ξυλοκόπησε άγρια την 14χρονη, της είπε «τώρα πάνε στη μάνα σου, να δούμε τι θα της πεις και έχω και καλό δικηγόρο».

Στην αρχή δεν τους έλεγε τι είχε συμβεί και κατάλαβαν το γεγονός όταν είδαν το βίντεο. Το κορίτσι, όπως λέει, πλέον φοβάται. «Έγινε από άλλο παιδί έξω (από το σχολείο), το χτύπημα του παιδιού μου. Δεν έχει κάνει παρέα μαζί του, απλώς την ήξερε σαν πρόσωπο. Ήξερε ότι αυτό το πρόσωπο κάνει αυτό το πράγμα συνέχεια. Την είπε “τώρα πάνε στη μάνα σου, να δούμε τι θα της πεις και έχω και καλό δικηγόρο”».

Ο πατέρας συμπλήρωσε ότι «όταν βρήκαμε τελικά το βίντεο, τη ρωτήσαμε και μας είπε όλα τα περαιτέρω η κόρη μας. Γιατί είχε έρθει μια μέρα στο σπίτι και τη ρωτούσαμε και μας είπε “έπεσα μπαμπά”». «Τα γόνατά της ήταν χτυπημένα. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα που είπα τέρμα και εκνευρίστηκα όταν το είδα», είπε ο πατέρας.