Κοζάνη: Μεγάλος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία μετά το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων

Image
δρομος
Συντάκτης
Newsroom

 

Έντονος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων που χρησιμοποιούν καθημερινά την γέφυρα των Σερβίων για τις μετακινήσεις τους, καθώς μετά το κλείσιμο της υψηλής γέφυρας είναι πλέον αναγκασμένοι να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους. Το καθολικό κλείσιμο της δεύτερης μεγαλύτερης γέφυρας της χώρας φαίνεται πως ήταν μονόδρομος, καθώς ρωγμές, διαβρώσεις και οξείδωση του οπλισμού της γέφυρας, δεν την καθιστούν ασφαλή.

Ωστόσο, ο προβληματισμός των κατοίκων των γύρω περιοχών είναι μεγάλος, καθώς πλέον για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να χρησιμοποιούν για έναν μήνα τους επαρχιακούς δρόμους, διαδρομές που δεν είναι μόνο πιο χρονοβόρες αλλά και επικίνδυνες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το κλείσιμο της γέφυρας επηρεάζει τις ζωές περίπου 15.000 ανθρώπων που κατοικούν στις περιοχές της Κοζάνης, των Σερβίων και του Βελβεντού.

Συγκεκριμένα, από το Βελβεντό πλέον για να φτάσει κανείς στην Κοζάνη χρειάζεται μία ώρα με τον χρόνο άφιξης αλλά και του κόστους να διπλασιάζονται μέσα από ένα «κακό», όπως το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι, οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσω της υψηλής γέφυρας η απόσταση Σέρβια-Κοζάνη είναι 28χλμ και με τα νέα δεδομένα η απόσταση αυξάνεται στα 52χλμ.

Παράλληλα, άλλα προβλήματα που προκύπτουν είναι η αδυναμία να εξυπηρετηθούν βαρέα οχήματα στους επαρχιακούς δρόμους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η κίνηση. Το κλείσιμο της γέφυρας γεννά νέα προβλήματα στην μεταφορά προϊόντων για τους αγρότες και τους καταστηματάρχες αλλά και στην μεταφορά των μαθητών. Οι τοπικοί φορείς, μάλιστα, πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των οδηγών.