Τέμπη - Ξυλουργός του Αγίου Όρους απεγκλώβισε τραυματίες: «Με έστειλε ο Θεός στο τρένο»

Image
Τέμπη
Συντάκτης
Newsroom

 

Επιβάτης του 6ου βαγονιού του μοιραίου τρένου των Τεμπών ήταν ένας 43χρονος ξυλουργός μονής στο Άγιον Όρος που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη για να μεταβεί από εκεί στο Άγιον Όρος.

Πολλοί από τους επιζώντες τον έψαχναν για να τον ευχαριστήσουν. Ήταν ένας από τους επιβάτες που βοήθησαν τραυματίες. Ο 43χρονος άνδρας μίλησε στον Alpha για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Εκείνη την ώρα κοιμόμουν, ξυπνάω, ανοίγω τις πόρτες, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανεβαίνουμε ξανά με τον Άγγελο (έναν νεαρό φοιτητή) για να δούμε αν έχει άλλους επιβάτες. Μετά πήγαμε στο 4ο και το 5ο βαγόνι, ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει. Όταν πήγαμε στο 3ο βαγόνι ξεκίνησαν τα δύσκολα».

Ο 43χρονος Γιώργος ήταν ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν στον εντοπισμό του δύο μηνών βρέφους, το οποίο από τη σύγκρουση είχε φύγει από την αγκαλιά της μητέρας του: «Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να τη βοηθήσουμε γιατί είχε μαζί της το βρέφος της. Μπήκα στο βαγόνι μέσα. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν θυμάμαι πόσους. Στην αρχή η φωτιά ήταν μακριά, κάποια στιγμή όμως έφτασε στα δύο μέτρα, ήταν μεγάλο άγχος. Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και σκεφτόμουν, αν έρθουν οι φλόγες τι θα κάνουμε; Άρχισα να κάνω την προσευχή μου», συμπλήρωσε ο ξυλουργός, ενώ περιέγραψε και την προσπάθεια να σώσει μια νεαρή κοπέλα, που φώναζε για βοήθεια: «Το βαγόνι είχε γυρίσει σχεδόν όλο, βρήκα μια κοπέλα σχεδόν κάτω από το βαγόνι. Μου ζήταγε βοήθεια, έσπαγαν τα τζάμια από τη φωτιά, ήταν σκληροπυρηνικές καταστάσεις».

Ο ξυλουργός από το Άγιον Όρος, αν και έσωσε όσους τραυματίες ήταν δυνατό να σώσει, σκέφτεται εκείνους που δεν τα κατάφεραν: «Αν μπορούσα να σώσω και άλλα άτομα θα το έκανα. Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος βοήθεια, να τη δίνουμε», κατέληξε, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. «Νιώθω πως με έστειλε ο Θεός εκεί. Κρατούσα ένα κομποσκοίνι, έλεγα από μέσα μου προσευχές και βρήκα τη δύναμη να σώσω όσους περισσότερους μπορούσα. Ήμουν στο σημείο μέχρι που άρχισαν να φεύγουν σάκοι με σορούς», είχε δηλώσει στο Μega. Ο Άγγελος Τσιαμούρας, ένας από τους φοιτητές που βοήθησε τον κόσμο να σωθεί, δήλωσε ότι ο κ. Γιώργος έφτασε δίπλα του την πιο κρίσιμη στιγμή «σαν πραγματικός άγγελος».