«Μαρία Τσάλλα»: Το παρασκήνιο της εγγραφής της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου – Τι λέει ο δικηγόρος που την βοήθησε

Image
ΕΛΛΑΔΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Η Εύβοια είναι μια από τις περιοχές στις οποίες στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών για την «Μαρία Τσάλλα» τη ρωσίδα κατάσκοπο που αποκάλυψε η ΕΥΠ καθώς εμφανίζεται να είχε εγγραφεί στα δημοτολόγια του Αλιβερίου το 2018. Την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ρωσίδας κατασκόπου, εμφανίζεται να είχε βοηθήσει, το 2018 στο Αλιβέρι, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.

«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» είπε ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο ο δικηγόρος Αλιβερίου δεν έδωσε απαντήσεις στο πώς ακριβώς γνώρισε την «Μαρία Τσάλλα», πώς την βοήθησε να βγάλει χαρτιά ή εάν τη φιλοξένησε ποτέ στο σπίτι του.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής ούτε έχει επικοινωνήσει κάποιος για την υπόθεση ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25 όπως φαίνεται από τα βιογραφικά που είναι ανηρτημένα την ιστοσελίδα του κόμματος.

Η ιστοσελίδα evima.gr επικοινώνησε με τον αρμόδια υπάλληλο που είναι υπεύθυνη για τις εγγραφές στο δημοτολόγιο, η οποία ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία έκανε άψογα τη δουλειά της και δεν προκύπτει καμία παράλειψη ή λάθος. Όπως περιέγραψε, η «Μαρία Τσάλλα» προσήλθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δηματολόγιο ενώ είχε και ληξιαρχική πράξη.

«Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, ενώ την ίδια ώρα δεν μπόρεσε να το κάνει η ίδια η αστυνομία. Έγω από την πλευρά μου όφειλα να ελέγξω- και αυτό έκανα για ένα μήνα» είπε η υπάλληλος προσθέτοντας ότι η κατάσκοπος είχε και διαβατήριο. Σύμφωνα με την ίδια η «Μαρία Τσάλλα» μετέβη στην υπηρεσία του δήμου με δύο δικηγόρους ο ένας εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος, κατα την περιγραφή της, εξυπηρέτησε την Ρωσίδα εξηγώντας την διαδικασία στα Αγγλικά και για το απαραίτητο της προσκόμισης μισθωτήριου το οποίο και παρουσίασε η «Μάρια Τσάλλα» με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εγγραφής στο δηματολόγιο.