Μ.Χρυσομάλλης και Κ. Μάρκου στο Ελλάδα 24: Πολιτικοί διαξιφισμοί για την τραγωδία των Τεμπών (video)

Image
λαππα
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένοι της Λίας Λάππα και της εκπομπής «Επικαιρότητα» ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μίλτος Χρυσομάλλης και ο βουλευτής Αχαΐας του Σύριζα, κ. Κώστας Μάρκου.

Οι ευθύνες και οι χρόνιες καθυστερήσεις που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα ήταν το θέμα συζήτησης με τους δυο πολιτικούς να συμφωνούν ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες χρόνων που αγκυλώνουν το ελληνικό δημόσιο και δημιουργούν συνθήκες απαξίωσης στους ελληνικούς οργανισμούς.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας από τη πλευρά του, ανέφερε πως στις δηλώσεις του, ο κ. Γεραπετρίτης γκρέμισε το αφήγημα του Σύριζα σχετικά με το ότι δεν δούλευε το σύστημα τηλεδιοίκησης εξαιτίας της φωτιάς το 2019, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπήρχε το πρωτόκολλο που όριζε την παρουσία 2 σταθμαρχών δυστυχώς όμως τη μοιραία νύχτα, ο δεύτερος σταθμάρχης έφυγε πιο νωρίς από το πόστο του και άπειρος νεοπροσληφθείς αποφάσισε να χαράξει μόνος του, την πορεία και όχι να ακολουθήσει την αυτόματη χάραξη όπως είχαν επιλέξει να κάνουν αυτοί που είχαν βάρδια πριν από εκείνον.

Γενικότερα, σημείωσε ο κ. Μίλτος Χρυσομάλλης ότι πρέπει το πολιτικό προσωπικό να βρει έναν κοινό τόπο όπου, σημαντικά θέματα δεν θα γίνονται σημεία αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε, ο βουλευτής Μεσσηνίας έδωσε τέλος στις εκκρεμείς συντάξεις, ψηφιοποίησε χιλιάδες γραφειοκρατικές διαδικασίες εξαφανίζοντας τελείως τις ουρές σε δημόσιους φορείς και με ευθύνη θα εξετάσει ενδελεχώς και το τι συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών.

Απαντώντας ο βουλευτής Αχαΐας κ. Κώστας Μάρκου, στη ερώτησή μας για το αν γκρεμίζεται το αφήγημα του Σύριζα σχετικά με τη λειτουργία της τηλεδιοίκησης, είπε πως μόνο για 15 χλμ ήταν σε πλήρη λειτουργία και όχι στον τόπο του δυστυχήματος ενώ υποστήριξε ό,τι είπε ο Πρόεδρος του Σύριζα στο δελτίο του Μega σχετικά με την απόδοση της σύμβασης 717. 

Όσον αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Μάρκου, είπε πως έγινε 28 Φεβρουαρίου του 2023, δηλαδή στο τέλος της τετραετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αυτό ως γεγονός μιλάει από μόνο του. Επίσης άλλο ένα θέμα που έθιξε ο κ. Μάρκου ήταν ότι ο Πρωθυπουργός θα πήγαινε να εγκαινιάσει ένα δίκτυο τηλεδιοίκησης όταν εξαιτίας της μη ολοκληρωμένης τηλεδιοίκησης είχαμε το τραγικό συμβάν ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες στους συνδικαλιστές.