Μπάμπης Καούκης (ΝΔ) και Ανδρέας Παπαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) στο Ελλάδα 24 για την τραγωδία στα Τέμπη (video)

Καλεσμένοι της Λίας Λάππα ο Γεν. Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Ελλάδας και υποψήφιος με τη ΝΔ & ο δημοσιογράφος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Image
Παπαδόπουλος - Καούκης
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένοι της Λίας Λάππα και της εκπομπής «Επικαιρότητα» του Ελλάδα 24 ήταν ο Γενικός Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Ελλάδας και υποψήφιος Δυτικού Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία κ. Μπάμπης Καούκης και ο δημοσιογράφος και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση ήταν μονοθεματική, καθώς ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί για τον άδικο χαμό των 57 ανθρώπων που χάθηκαν από την σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη.

Και οι δυο υποψήφιοι συμφώνησαν στο ότι ο σταθμάρχης μπήκε σε αυτή τη θέση με κομματικά κριτήρια αλλά και λόγω των στρεβλώσεων του Δημοσίου, που έχουν ως βάση την κινητικότητα με τα τυπικά προσόντα, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζονται άνθρωποι που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και τα απαραίτητα προσόντα.

Κοινός τόπος της συζήτησης ήταν η κακοδιαχείριση του ΟΣΕ, καθώς έκαναν φτερά δισεκατομμύρια χωρίς να βελτιωθούν οι υποδομές, οι υπηρεσίες ή ο εκσυγχρονισμός των ίδιων των τρένων. Συγκεκριμένα, ο κ. Καούκης είπε ότι οι ευθύνες βαραίνουν τους αρμόδιους από το 2000 αφού τα ποσά είναι τεράστια και πρέπει να ερευνήσουμε κυβερνητικές αποφάσεις προς τα πίσω.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, θεωρεί ότι μια σοβαρή προσπάθεια έγινε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το ίδιο συνέβη και από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ από το 2015 και μετά, αφού ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο εξευτελιστικό ποσό των 45 εκ. ευρώ, χάθηκε τελείως η μπάλα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το σημείο, συμπλήρωσε με τις φορολογικές του γνώσεις ο κ. Καούκης λέγοντας πως το Δημόσιο από αυτή την ιδιωτικοποίηση δεν έβγαλε τίποτα, δεδομένου ότι η εταιρεία χρωστούσε ήδη 40 εκ. ευρώ σε χρέη προς αυτό, με αποτέλεσμα να μην ωφεληθεί η Ελλάδα από το ξεπούλημα της εν λόγω εταιρείας στους Ιταλούς.

Και οι δυο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προτάξουμε από εδώ και πέρα το συλλογικό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον με τους νέους να γίνονται αυστηροί κριτές των πραγμάτων,  ενώ η μόνη λύση είναι η συμμετοχή στην πολιτική.