Συναγερμός στον ΕΟΦ: Συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ηρωίνη -Ίσως να έχει έρθει και στην Ελλάδα

Image
ΕΟΦ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη προχώρησε την Τρίτη (14/2) ο ΕΟΦ, καθώς το προϊόν ίσως να έχει έρθει και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής κυκλοφορεί στην Ευρώπη και έτσι είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden, το οποίο πωλείται μέσω internet και περιέχει -σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων- ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής:
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

 

dei.gr