Λοβέρδος: Ο Καλογρίτσας προτίθεται να φέρει το κινητό του στο δικαστήριο για να αποδείξει τη γνησιότητα των SMS

Image
Λοβερδός
Συντάκτης
Newsroom

 

Την πρόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να προσκομίσει στο ειδικό δικαστήριο το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να αποδειχθεί η γνησιότητα των sms που υποστηρίζει ότι αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών μετέφερε ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την ένσταση περί πλαστότητας των επίμαχων μηνυμάτων που υπέβαλε στο δικαστήριο η πλευρά Παππά, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος κατά την προανακριτική διαδικασία της Βουλής.

 

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θυμίζω η Βουλή έδωσε το πόρισμα της τον Ιούλιο 2021. Τώρα έχουμε 2023.

Ο κ.Παππάς από το 2016 που έγινε ο διαγωνισμός ακούει για αυτά τα sms και δεν αντέδρασε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι πλαστά κλπ.

Άφησαν οι δικηγόροι του τα χρόνια να περνάνε και να τίθενται ενώπιον αρχών τέτοια στοιχεία;

Ουδέποτε τα αμφισβήτησε. Έπρεπε να ζητήσει από το Hλεκτρονικό Εγκλημα στοιχεία, να πάει σε πραγματογνώμονες κλπ. Δεν έχουν τόσα χρόνια πει ούτε λέξη.

Έφυγε από τη Βουλή και πήγε στον ανακριτή. Δεν είναι δυνατό να δεχθώ, ότι τα πέντε sms που θεμελιώνουν τα επιχειρήματα μας, και κάνουν χρήση, τα προσβάλλουν τώρα.

Το έκτο sms που φέραμε εδώ, το φέραμε προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μας. Δεν καταθέσαμε τα υπόλοιπα,γιατί ο εντολεας μας είπε να περιοριστουμε στα αναγκαία

Από το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα προκύπτει η ακρίβεια του sms. Η σελίδα αυτή αποδεικνύει ότι έγινε το ραντεβού με τον Aρτεμίου. Ο Καλογρίτσας δίνει το κινητό του στη διάθεσή σας. Υπεύθυνοι είναι η άλλη πλευρά που τόλμησε να ψελλίσει ότι είναι πλαστό.

Το λέω από τώρα αν βγουν όλες οι συνομιλίες δεν θα έχουμε την ευθύνη. Εγώ δεν το πίστευα ,όταν τα διάβασα. Έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έχει γράψει αυτά πρώην Υπουργός».

 

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του Νίκου Παππά, δήλωσε από την πλευρά του στο δικαστήριο ότι δέχεται να προσκομιστεί το κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία, αρκεί πρώτα να περάσει από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΓΑΔΑ.

dei.gr