Η Σία Αναγνωστοπούλου στο Ελλάδα 24 για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: “Θα έλεγα στη Βρετανίδα Υπουργό ότι στον 21ο αιώνα δε μιλάμε με αποικιακή γλώσσα” (video)

Καλεσμένη της εκπομπής “Επικαιρότητα” με τη Λία Λάππα η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ
Image
Αναγνωστοπούλου
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένη του Ελλάδα 24 και της εκπομπής “Επικαιρότητα” με τη Λία Λάππα ήταν η Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ξανθόπουλο, τον αγαπημένο Έλληνα ηθοποιό, οι καλλιτέχνες και η διαβάθμιση των πτυχίων τους, τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και ο δρόμος προς τις εκλογές ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

 

Για τον Νίκο Ξανθόπουλο

Η Τομεάρχης Πολιτισμού για το αγαπημένο παιδί του λαού είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένας καλλιτέχνης με στέρεες βάσεις, του Εθνικού θεάτρου, ένας άνθρωπος μορφωμένος, από την οικογένειά του πέρασε η ιστορία αυτού του τόπου. Να θυμίσω ήταν από τους πιο μικρούς κρατούμενους σε φυλακές της Πάτρας. Ήταν ένας άνθρωπος που αποτύπωσε την ιστορία μέσα από την τέχνη του».

 

Για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ενωτική και με αιχμηρό λόγο εμφανίστηκε η Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, λέγοντας ότι αυτό το θέμα μας υπερβαίνει και θα έπρεπε να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή διεκδίκησης με διεθνή εμβέλεια. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα έπρεπε η κυρία Μενδώνη να απαντήσει και στη Βρετανίδα υπουργό με κοινή δήλωση όλων των κομμάτων, καθώς η δεύτερη είπε ότι αποκλείει την επιστροφή των Γλυπτών.

 

Για τα πτυχία των καλλιτεχνών

Για το θέμα που προέκυψε με το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατάσσει τα αδιαβάθμητα πτυχία των καλλιτεχνών στην βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Αναγνωστοπούλου θεωρεί ότι θα πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και εξήγγειλε ότι, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργηθεί Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και θα γίνει άμεσα διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών.

 

Για θέμα της «μικρής Μαρίας» του Έβρου

Η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, απάντησε και για το θέμα της «μικρής Μαρίας» για το οποίο ανασκεύασαν ενημερωτικοί κολοσσοί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε «σηκώσει» ψηλά στην ατζέντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στην καρδιά του Πολιτισμού και έχουμε μια κυβέρνηση που αντί να προσπαθεί να αλλάξει την αντίληψη της Ευρώπης στο προσφυγικό, που αφήνει παραμεθόριες χώρες να σηκώνουν το βάρος του, κάνει επαναπροωθήσεις και ενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη. Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, μη ξεχνάμε ότι υπήρξαν 38 μετανάστες που γίνονταν μπαλάκι, γεγονός το οποίο δείχνει και το πραγματικό πρόβλημα».

 

Για τις εκλογές

Η Τομεάρχης Πολιτισμού τόνισε ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ενώ, αν κριθεί απαραίτητο, θα συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει.