Νίκος Παπαθανάσης στο Ελλάδα 24: Με τις μεγάλες επενδύσεις που έρχονται Pfizer, Microsoft, Google, Amazon θέλουμε να φέρουμε πίσω τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό (video)

Image
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος του Ελλάδα 24 και της εκπομπής Επικαιρότητα, με τη Λία Λάππα, ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος, προεκλογικά, θα επισκεφθεί τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, καθώς εκεί «κατεβαίνει» υποψήφιος.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα, αυτό που επιδιώκει ο Υπουργός είναι να παρουσιάσει το έργο του. Σχετικώς, ανέφερε τα εξής:

«Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα το 2022 ήμασταν με διπλάσια ανάπτυξη από ότι στην Ευρώπη, είχαμε  μειούμενη ανεργία με 300.000 νέες θέσεις, ενώ έχει αλλάξει το επενδυτικό και επιχειρηματικό κλίμα. Θέλουμε να έχουν δουλειά οι νέοι, ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να έχουν δουλειά οι νέοι μας. Με τις  μεγάλες επενδύσεις που έρχονται -Pfizer Microsoft, Google, Amazon- θα φέρουν το 10% με 15% που έχει φύγει στο εξωτερικό, θέλουμε να φέρουμε πίσω τους Έλληνες που έφυγαν από την πατρίδα τους, είδατε με την απογραφή μετρηθήκαμε λιγότεροι».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «η επόμενη τετραετία στο κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας θα αφορά στήριξη στους μισθούς, και θέσεις εργασίας».

 

Για το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Ο αν. Υπουργός Ανάπτυξης, το πρωί, είχε κάνει περιοδεία στα σούπερ μάρκετ για να ελέγξει τη λειτουργία του μέτρου που αφορά στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», ενώ βάσει μετρήσεων και ερευνών διαπιστώθηκε ότι από τη δημιουργία του, έχουν περάσει ήδη 12 εβδομάδες, ότι το μέσο κόστος του «Καλαθιού» έχει μειωθεί κατά περίπου 20%. Μάλιστα, οι Γάλλοι έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο και δήλωσαν ότι επιθυμούν να μάθουν τον τρόπο που διεξήχθη το μέτρο αυτό.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη  να αυξηθούν τα προϊόντα μέσα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», ο κ. Παπαθανάσης απάντησε πως δεν θα αυξηθούν αλλά θα συζητείται στο Υπουργείο, στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα να προστεθεί ένα ιδιωτικής ετικέτας και ένα επώνυμο για διεύρυνση των επιλογών του καταναλωτή. Ο Υπουργός αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και στην εφαρμογή e-Καταναλωτής, στη μοναδική εφαρμογή αυτού του είδους στην Ευρώπη όπου μπορεί κάποιος να δει τις τιμές και την επάρκεια των προϊόντων, επιλέγοντας το σουπερμάρκετ που επιθυμεί. Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο ίδιος θεωρεί ότι  είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά η Ελλάδα είναι χαμηλά στον πληθωρισμό των τροφίμων.

 

Για το market pass

Το market pass αφορά το 10% των αγορών, ισχύει για τρεις  μήνες, τα χρήματα θα δοθούν εφάπαξ στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό και οι αιτήσεις ξεκινούν από 1 Φεβρουαρίου

 

Για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

 Ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να μείνει έξω από τη Βουλή το κόμμα του Η. Κασιδιάρη και τις αντιδράσεις των κομμάτων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί αλά καρτ για τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές. Η ΝΔ θα πράξει αυτό που πρέπει να πράξει προκειμένου να προστατέψει τη δημοκρατία και τους θεσμούς».

 

Για υπόθεση Καλογρίτσα

Καταπέλτης ήταν ο κ. Ν.Παπαθανάσης για το θέμα της υπόθεσης Καλογρίτσα λέγοντας τα εξής:

«Η έκθεση του ιταλικού ινστιτούτου ήταν fake και tailor made από το ιταλικό ινστιτούτο για τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ… ξαφνιάζει η αφωνία και η έλλειψη εξηγήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς δεν τολμά να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα και κάνει μήνυση στη γραμματέα του, η οποία μίλησε γενικά για χρήματα που πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για υποκλοπές

Αιχμές άφησε ο Υπουργός όταν τέθηκε το θέμα των υποκλοπών κάνοντας δυο ερωτήσεις  που είναι οι ακόλουθες: «Ποιος έχει όφελος να παρακολουθείται το μισό υπουργικό συμβούλιο και ποιος έχει όφελος να παρακολουθείται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων;» και συνέχισε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησαν θεσμικά και με την ψήφιση του σχετικού νόμου, ενώ έθιξε και το θέμα της κατάργησης του δεύτερου εισαγγελέα όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.