Σκληρή αντιπαράθεση Α. Αγάτσα (ΝΔ) – Φ. Γιωτάκη (ΣΥΡΙΖΑ) στο Ελλάδα 24 για την υπόθεση Καλογρίτσα (video)

Καλεσμένες στην εκπομπή Επικαιρότητα και τη Λία Λάππα οι υποψήφιες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Image
Αγάτσα - Γιωτάκη
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένες του Ελλάδα 24 και της εκπομπής “Επικαιρότητα” με τη Λία Λάππα ήταν η αθλητική δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ‘Αρια Αγάτσα, η οποία είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη, η οποία πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον νομό Ημαθίας.

Η κηδεία του τέως βασιλιά, η υπόθεση Καλογρίτσα, οι υποκλοπές και η ακρίβεια ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση με τις δυο υποψήφιες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον πολιτικό τους λόγο.

 

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κηδεία του τέως βασιλιά πέρασε στην Ιστορία και θα πρέπει να στεκόμαστε μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας διχάζουν, καθώς το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί εδώ και 50 χρόνια.

 Η υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φανή Γιωτάκη θεωρεί ότι η κυβέρνηση πατάει σε δυο βάρκες. Από τη μία, ήθελε να ικανοποιήσει το κέντρο και, από την άλλη, τους φιλοβασιλικούς, ενώ η λύση που δόθηκε δεν ικανοποίησε κανέναν. Η κυρία Γιωτάκη συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά και προσπαθεί να αντλήσει ψήφους από μια δεξαμενή ψηφοφόρων που πρόσκεινται φιλικά στον τέως βασιλιά, υπενθυμίζοντας την παρέμβαση Σαμαρά, κατά την οποία, σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε μεγάλη αναδίπλωση.

 

Για την υπόθεση Καλογρίτσα

Η κυρία Γιωτάκη ερωτηθείσα πρώτη, καθώς οι καταγγελίες στην υπόθεση Καλογρίτσα, βάλλουν το κόμμα της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση του νόμου Παππά, που παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως σημείωσε, έπρεπε να μπει μια τάξη και να πληρώσουν τους φόρους τους τα μεγάλα κανάλια, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν πολιτική επιρροή. Αντί αυτού, η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα και να οδηγήσει τις συζητήσεις σε μια δύσμοιρη γραμματέα και στον αυτομολήσαντα Καλογρίτσα, οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν δίκιο.

Από την άλλη, η κυρία Αρια Αγάτσα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει την ατζέντα, γιατί ξεφύγαμε από τα capital controls και ο κόσμος έχει ανακουφιστεί οικονομικά ενώ συνεχώς εξαγγέλλονται νέα μέτρα που βοηθούν τα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη.

Η υποψήφια της ΝΔ επεσήμανε ότι η υπόθεση Καλογρίτσα είναι  πολύ σοβαρή, καθώς έχουμε μια μάρτυρα με ονοματεπώνυμο και όχι προστατευμένη και όσον αφορά την κάθαρση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απέχει χιλιόμετρα από αυτά που συμβαίνουν και έρχονται στο φως «και ο νοών νοείτω».

 

Για τις υποκλοπές

Η Φανή Γιωτάκη για το θέμα των υποκλοπών ανέφερε ότι, εάν έγιναν οι παρακολουθήσεις του αρχηγού του τρίτου κόμματος, θα πρέπει να ξέρουμε τον λόγο. Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι όλες αυτές οι παρακολουθήσεις που έγιναν από την ΕΥΠ είχαν παράνομο χαρακτήρα και υπήρχε καθοδήγηση από έναν ενιαίο κέντρο, που ακούει στο όνομα Μαξίμου.

Τέλος, η υποψήφια της Ημαθίας υποστήριξε ότι έχει υπάρξει μεγάλη αντίδραση για την παρέμβαση Ντογιάκου, με ένα κείμενο που υπογράφουν 16 συνταγματολόγοι και διαφωνούν με τη γνωμοδότηση.

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Αγάτσα απάντησε στην κυρία Γιωτάκη λέγοντας πως η έλλειψη πειστικού λόγου από την αντιπολίτευση κρατά το θέμα ψηλά, ενώ το θέμα που συζητά ο κόσμος και τον απασχολεί είναι η αγοραστική του δύναμη.

 

Για την ακρίβεια

Καταπέλτης ήταν η κυρία Αγάτσα για το ζήτημα της ακρίβειας λέγοντας: «Μετά από πάρα πολύ καιρό, θα έχουν αυξήσεις οι συνταξιούχοι τη τάξεως του 7,75%. Είχαμε επέκταση επιδόματος μητρότητας από 6 στους 9 μήνες, είχαμε  αύξηση του στεγαστικού επιδόματος και ένα σωρό άλλα μέτρα που δημιουργούν καλά μαξιλαράκια και προστατεύουν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Δε θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις δυο μεγάλες κρίσεις, την υγειονομική και την ενεργειακή».

Η υποψήφια Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Φανή Γιωτάκη, σκωπτικά απάντησε για το θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα και ότι είναι λάθος να μιλάμε για ακρίβεια, καθώς πρόκειται για  ένα καθαρό φαινόμενο αισχροκέρδειας. Οι τιμές αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, υπογράμμισε, και η μόνη φραγή είναι η διάθεση των οικονομικών παραγόντων.