Ανδρέας Ξανθός στο Ελλάδα 24: Είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση γιατί στην κηδεία του τέως υπήρξε υπερεκπροσώπηση στελεχών και βουλευτών της (video)

Image
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος του Ελλάδα 24 και της εκπομπής Επικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Οι ιώσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο, τον τελευταίο καιρό, η κατάσταση στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις στα φάρμακα, η υπόθεση Καλογρίτσα, η κηδεία του τέως βασιλιά και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

 

Για τις ιώσεις

Ο πρώην Υπουργός Υγείας, μιλώντας για τις ιώσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο, επεσήμανε ότι «ζούμε μια τριδημία όπου τρεις ιώσεις μαζί χτυπούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς απειλούνται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά και φέροντες χρόνια νοσήματα», ενώ σύστησε χρήση μάσκας, λέγοντας ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

 

Για τις παραιτήσεις γιατρών

Ο βουλευτής Ρεθύμνου επισκέπτεται, συνεχώς, νοσοκομεία ανά την Ελλάδα και θεωρεί ότι το σύστημα Υγείας βρίσκεται εκτός ελέγχου, ενώ υπάρχει κύμα παραιτήσεων και φυγής γιατρών, τόσο από τα νοσοκομεία, όσο και από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να δίνει μια άνιση μάχη με τις εξάρσεις των ιώσεων, αλλά και με τους μισθούς, που δεν είναι αντάξιοι άλλων χωρών, αναφέροντας ενδεικτικά αυτούς των Κυπρίων, που αγγίζουν ακόμη και τις 5.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει ο εισαγωγικός μισθός για τους γιατρούς να είναι στις 2.000 ευρώ και χωρίς ιδιωτικά ιατρεία για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους. Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Υγείας, «αν συνεχίσουν οι μισθοί στην Ελλάδα να είναι τόσο χαμηλοί δεν θα μείνει κανένας γιατρός και νοσηλευτής στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στην αν. Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις ανάγκες επούλωσης του ΕΣΥ, το οποίο, όμως, θα πρέπει να έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα όσον αφορά στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

 

Για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο κ. Ξανθός επεσήμανε για τις ελλείψεις των φαρμάκων ότι «αυτό που προέχει, τώρα, είναι αυστηρός έλεγχος των φαρμακαποθηκών, καθώς παίρνουν φθηνά φάρμακα από τη χώρα μας και τα εξάγουν με μεγάλο κέρδος σε άλλες χώρες, λειτουργώντας κερδοσκοπικά».

 

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Για τον κ. Ανδρέα Ξανθό η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη γιατί υπήρξε μια υπερεκπροσώπηση στελεχών και βουλευτών της κυβέρνησης, «κλείνοντας το μάτι», έτσι, στα υπολείμματα του βασιλοχουντισμού στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση που αφορούσε τον κ. Καλογρίτσα και τη γραμματέα του για το χρήμα που έφευγε προς τον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του πρώτου, ο πρώην Υπουργός είπε ότι είναι καταγέλαστη προσπάθεια από μεριάς της κυβέρνησης να καλύπτει ένα σκάνδαλο όπως αυτό των υποκλοπών με αντιπερισπασμό.

 

Για τις δημοσκοπήσεις

Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτύπωση της στιγμής και προς τις εκλογές οι συσχετισμοί θα αλλάξουν ενώ σύμφωνα με τον κ. Ξανθό αναμένεται να είναι κυριολεκτικά ντέρμπι.

 

Για συνεργασία με Πασοκ

Στην άρνηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να ηγηθούν μιας κυβέρνησης συνεργασίας τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθός απάντησε πως  αν προκύψει η προοδευτική διακυβέρνηση αναμφισβήτητα θα έχει αρχηγό τον κ. Τσίπρα και ότι όταν θα έρθει η ώρα εκείνη, τα κόμματα θα έχουν πλαίσιο συνεργασίας.

 

dei.gr