Τα σχολεία είναι οι πιο ασφαλείς χώροι αφού όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής

Άρθρο του Αλέξανδρου Κόπτση, Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, για το Ελλάδα 24
Image
Κόπτσης
Συντάκτης
Newsroom

 

Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά και κανονική είναι και η προσέλευση των μαθητών. Τα παιδιά βρίσκονται και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης.

Η εμπιστοσύνη των γονέων στο σχολείο είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα.

Το μορφωτικό αγαθό της εκπαίδευσης όταν παρέχεται δια ζώσης είναι αναντικατάστατο. Είναι σημαντικό τα παιδιά  να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδαγωγικό και διδακτικό έργο  διασφαλίζοντας παράλληλα όμως και πρωτίστως την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το εκπαιδευτικό έργο αλλά παράλληλα και η κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του ΥΠΑΙΘ.

Τα σχολεία είναι οι πιο ασφαλείς χώροι αφού όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής.

Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρινόμενο στην αγωνία γονέων και μαθητών εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών, μέχρι πέντε ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη, χωρίς να προσμετρώνται για το διάστημα από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο με την προσκόμιση βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Υγείας σε όλη την περίοδο της πανδημίας επέφερε πολύ θετικά αποτελέσματα όσο αφορά στη διαχείριση της πανδημίας και τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με την ίδια προοπτική συνεχίζουμε.

Με σεβασμό στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς μας, σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε ολόκληρη την κοινωνία συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ένα σχολείο ασφαλές, δημιουργικό, αποτελεσματικό, ενδιαφέρον, χρήσιμο και χρηστικό.

 

* Άρθρο του Αλέξανδρου Κόπτση, Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας, για το Ελλάδα 24