Προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω επεισοδίων μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Image
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως έγιναν 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα, μετά τα επεισόδια της Τρίτης, που ακολούθησαν τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, επιτεύχθηκε η διαφύλαξη της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, με κινητοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει δρακόντεια μέτρα: Τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία, βρίσκονταν επί ποδός.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα.

Τι ανέφεραν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτά επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός οτι μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και 19 προσαγωγές από Αθήνα».

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, μετά τις πολυπληθείς, ειρηνικές πορείες που έγιναν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδες αντιεξουσιαστών αποσπάστηκαν από τις πορείες και προκαλούν επεισόδια. Στα Εξάρχεια κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε κάδους, επί της οδού Ακαδημίας. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής αλλά και στην Ομόνοια.