Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστέφουν το 2023 και για 10 χρόνια, λένε οι Βρετανοί

Image
Γλυπτά
Συντάκτης
Newsroom

 

Σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί το δημοσίευμα του βρετανικού The Art Newspaper.

Για το λόγο αυτόν αποτελεί σημαντική εξέλιξη ότι το βρετανικό The Art Newspaper δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «Οι μυστικές συνομιλίες μεταξύ Βρετανικού Μουσείου και Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι σε προχωρημένο στάδιο».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαρροή πληροφοριών από την πλευρά της Γηραιάς Αλβιώνας, οι οποίες κάνουν λόγο για τον πολυπόθητο επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα που ζητεί η Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου, μετά από περισσότερα από 200 χρόνια στο Βρετανικό Μουσείο, τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα και μάλιστα σύντομα. Επικαλείται, δε, και τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι το μοναδικό θέμα στην ατζέντα αυτής της συνάντησης ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Μπορεί να βρεθεί μια λύση που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ανησυχίες που μπορεί να έχει το Βρετανικό Μουσείο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε ομιλία στο London School of Economics λίγο αργότερα.