Σύζυγος 50χρονης που πήρε το νεφρό της Έμμας: «Κάναμε 10 χρόνια να βρούμε νεφρό, είναι λύτρωση»

Image
φοιτητρια
Συντάκτης
Newsroom

 

Την απέραντη ευγνωμοσύνη του προς τους γονείς της αδικοχαμένης Έμμας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο σύζυγος της 50χρονης στην οποία έγινε η μεταμόσχευση νεφρού.

O άνδρας, συγκινημένος και ευτυχισμένος που η Έμμα μέσα από το θάνατό της «έδωσε» ζωή στη σύζυγό του, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Οι γονείς του κοριτσιού μεγάλη θυσία έκαναν. Έχασαν το παιδί τους και και δώρησαν τα όργανα και έσωσαν τέσσερις οικογένειες. Χίλια ευχαριστώ, δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό που έκαναν. Το ευχαριστώ είναι το τελευταίο που μπορώ να πω γι’ αυτούς τους γονείς».

«Θέλω να συλληπηθώ την οικογένεια του κοριτσιού έχασαν ένα αγγελούδι. Έκαναν μεγάλο κουράγιο που δώρησαν τα όργανα του κοριτσιού και θα σωθούν 3-4 οικογένειας», ανέφερε ο σύζυγος.

 

«Δέκα χρόνια περιμέναμε, αισθανόμαστε λύτρωση»

«Δέκα χρόνια ακριβώς περιμέναμε, τα συναισθήματα είναι για εμάς λύτρωση. Είμαι πολύ συγκινημένος και εγώ και ο 25χρονος γιος μου», ανέφερε ο σύζυγός της γυναίκας που πήρε το νεφρό της Έμμας.

«Λες και ήταν όλα “συστημένα”. Εγώ δεν το περίμενα, με το που πήγαμε εκεί κατευθείαν έγινε εισαγωγή και εγχείριση. Πέντε μιση ώρες κράτησε το χειρουργείο. Όλα καλά πήγαν. Η σύζυγος είναι καλά και οι γιατροί μας είπαν ότι θα πάει καλά», είπε.

Παράλληλα, τόνισε πως η 50χρονη ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ εδώ και τόσα χρόνια: «Το νεφρό που κάναμε τόσο χρόνια να το βρούμε, πηγαίνο-ερχόμασταν 10 χρόνια. Από 40 χρονών αρρώστησε. Ήταν ταλαιπωρία, πήγαινε 3 φορές την εβδομάδα στο Ιπποκράτειο για αιμοκάθαρση».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και το ίδιο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο χάρηκε τόσο για την 50χρονη γυναίκα, που μόλις την είδαν πήγαν και την αγκάλιαζαν: «Όλοι την πρόσεχαν στο νοσοκομείο και χάρηκαν πάρα πολύ, την αγκάλιασαν χθες μόλις ήρθε η ώρα να κάνει την αιμοκάθαρση».

«Η γυναίκα μου είναι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Θα κάτσει 15 μέρες μέσα στο θάλαμο. Εμείς γυρίσαμε σπίτι γιατί δεν αφήνουν κανένα μέσα στο νοσοκομείο. Συνήλθε μας παίρνει τηλέφωνο, μιλάμε, είναι πολύ καλά», πρόσθεσε.