Έφοδος της Αστυνομίας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα

Image
Κιβωτός
Συντάκτης
Newsroom

 

Έφοδο έκανε η Αστυνομία, στις 10:00 σήμερα το πρωί, στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, προκειμένου να κάνει έρευνα, μετά και τις καταγγελίες που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την οργάνωση.

Έρευνα είχε γίνει χθες και στη δομή που διατηρεί η Κιβωτός στη Χίο, μετά και από εντολή της οικονομικής αστυνομίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του νέου ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» υπό τη νέα πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη δομή.

Ο εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, από ορκωτούς ελεγκτές, μίας από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας.

Την ίδια ώρα, μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, όμως οι ελεγκτές θα προχωρήσουν την έρευνα σε μεγάλο βάθος.

Με γρήγορους ρυθμούς θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού και δομών. Τα μέλη του ΔΣ θα επισκεφθούν όλες τις δομές που διαθέτει η ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ διαβεβαιώνει ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά.

Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.