Κ. Χατζηδάκης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας να με παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός

Image
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως ένα από τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία παρακολουθήθηκαν από το κακόβουλο λογισμικό Predator έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα δημοσιεύματα και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα πάρει μέρος σε αυτήν την «πολιτική ιλαροτραγωδία».

«Λαμβάναμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας να με παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός που έχω συμπορευτεί από τότε που ήμασταν στη δεκαετία των 20 και των δύο. Με τους τρεις πρωθυπουργούς που συνεργάστηκα δεν είχα κάτι να κρύψω και όλες οι πολιτικές συναποφασίστηκαν και από τους δύο και είχαν έγκρισή τους. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Δημοσιεύματα αλλά τίποτα περισσότερο», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν μπορεί με τη στάση του να νομιμοποιήσει τις καταγγελίες που είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

 

«Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της πολιτικής ιλαροτραγωδίας»

«Το τελευταίο δημοσίευμα για μένα συνέπεσε με άλλο δημοσίευμα ότι κατάσκοποι παρακολουθούσαν και διέσωσαν τα παιδιά και πεθερά του κ. Πιερρακάκη και ένα άλλο ότι δεν έφταιγε ο Τσίπρας που πήγε στο κότερο της Παναγοπούλου, αλλά οι φωτογράφοι. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της πολιτικής ιλαροτραγωδίας εξάλλου το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και αυτή θα κάνει τη δουλειά της».

 

«Η διαδικασία του πλειστηριασμού της κατοικίας της κ. Κολοβού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019»

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού των Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη, πως η διαδικασία του πλειστηριασμού της κατοικίας της κ. Κολοβού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019.

«Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2015, το θυμάμαι ήμουν εισηγητής, ήταν ο πρώτος νόμος που ήρε την οριζόντια προστασία. Στη συνέχεια, ήρθε ο νόμος του 2017 για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που είχε προκαλέσει συζητήσεις που οδήγησε τον Λαφαζάνη να ανέβει στη σκάλα και δίπλα τα ΜΑΤ. Είχαν γίνει συζητήσεις και υπήρξε δήλωση Τσακαλώτου που τη διάβασα χθες στη τηλεόραση και δεν την διέψευσε. Ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι θετικοί για οικονομία και κοινωνία συνολικότερα. Επιπλέον αυτών, στην διετία '18-'19 επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε ένας και δύο αλλά έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί», είπε και πρόσθεσε: «επιπλέον να σας πω ότι με εμάς τους τρισκατάρατους από το 2019 και μετά στο πλαίσιο ρυθμίσεων που έχουν γίνει 743.000 ρυθμίσεις δανείων για να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Υπάρχει προστατευτικό πλαίσιο που είναι ανάλογο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για την ισορρόπηση της προστασίας των ευάλωτων και την υιοθέτηση κανόνων κοινής λογικής. Ναι εκκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία τον Μάρτιο του 19 μαζί με άλλους 29.999 πλειστηριασμούς που έγιναν επί των ημερών σας. Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα».