Γ. Εγκολφόπουλος στο Ελλάδα 24: Αν οι Τούρκοι χρησιμοποιήσουν όπλα, εμείς δε θα σταματήσουμε στο επεισόδιο. Η παραμικρή κίνηση σημαίνει ολοκληρωτική επίθεση από πλευράς μας (video)

Ο αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος στο Ελλάδα 24 και την εκπομπή "Επικαιρότητα" της Λίας Λάππα
Image
egkolfopoylos
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένος του Ελλάδα 24 και της εκπομπής Eπικαιρότητα με τη Λία Λάππα ήταν ο αντιναύαρχος ε. α κ. Γιάννης Εγκολφόπουλος και όπως ήταν φυσικό αναφερθήκαμε στην πρόσφατη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας με την κωδική ονομασία «Γαμψό ξίφος» αλλά και στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας όσον  αφορά τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά  που διαθέτει, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Τουρκία.

Ο κ. Εγκολφόπουλος, σπουδαίος γνώστης των διεθνών εξελίξεων αλλά και επιχειρήσεων θεωρεί ότι η επέμβαση έγινε μετά τη συνεννόηση Πούτιν- Ερντογάν, ότι σκηνοθετήθηκε πάρα πολύ καλά η προετοιμασία της, μέσω βίντεο που διοχετεύτηκαν στα social media για να φανεί κραταιός ο Ερντογάν και ότι εκδικείται για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης  το γεγονός ότι δεν είχαμε αντιδράσεις από τη Συρία  και ότι το PKK δεν ήταν πίσω από την βομβιστική επίθεση δείχνει ότι έγινε για θέμα εντυπωσιασμού και επίδειξη δύναμης.

Τα  tweets των Tσαβούσογλου και Ακάρ που έλεγαν ότι η επιχείρηση έγινε νύχτα, παραπέμποντας στην ακραία ρητορική της Τουρκίας των τελευταίων μηνών , σχολιάστηκαν επίσης από τον αντιναύαρχο κο Εγκολφόπουλο  με τον ίδιο να λέει ότι δεν πρόκειται να κάνουν κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα γιατί ουσιαστικά τα “βάζουν” με μια χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ  και αυτό δεν επιτρέπεται από το καταστατικό του οργανισμού.

Επίσης  με την αναλυτική ματιά που διαθέτει ο κ. Εγκολφόπουλος ανέλυσε τις αδυναμίες της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα, εξηγώντας πως με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει είμαστε θωρακισμένοι στρατιωτικά ενώ βασικό κομμάτι μιας εμπλοκής σε πόλεμο είναι και η οικονομία  της κάθε χώρας, με την Ελλάδα να έχει πάρει τη σκυτάλη της ανάκαμψης μετά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων και του κορωνοιού.

Ο αντιναύαρχος ε.α, δεν βλέπει θερμό επεισόδιο,  όπως πολλοί φοβούνται καθώς έχει διαμηνυθεί στην γείτονα χώρα ότι, αν χρησιμοποιήσει όπλα, η απάντηση θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος από την πλευρά μας.

Για τον πολύ καλό χειρισμό της παρούσας κυβέρνησης όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη μίλησε ο κ. Εγκολφόπουλος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να έχει διπλωματικές σχέσεις με το συγκεκριμένο κράτος, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι γνώστης προσώπων και πραγμάτων της συγκεκριμένης χώρας.

Στις φωνές που λένε ότι δεν έχουμε χειριστεί καλά το θέμα της Λιβύης, ο αντιναύαρχος απάντησε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάτι άλλο να κάνει καθώς  έχει γίνει επίσκεψη του Πρωθυπουργού όπου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, ο Υπουργός εξωτερικών κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ενώ έχει τοποθετηθεί και  πρέσβης μας, εκεί.