Θεσσαλονίκη: Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα γερμανικά Marder πριν πάνε στον Έβρο

Image
MARDER
Συντάκτης
Newsroom

 

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου θα δώσουν το «παρών» τα άρματα μάχης Marder που πήρε η Ελλάδα από τη Γερμανία, ως ανταλλαγή για τα άρματα BMP-1 που έστειλε στην Ουκρανία. Τα Marder μετά την παρέλαση θα μεταφερθούν, κυρίως, σε στρατιωτικές μονάδες του Εβρου για να αυξήσουν τη στρατιωτική ισχύ στην περιοχή.

Τα στρατιωτικά οχήματα ιχνηλασίας τεθωρακισμένων οχημάτων Marder αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα από τη Γερμανία στις 20 Οκτωβρίου, αντικαθιστώντας το BMP-1 που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία, από τα νησιά. Τα Marder, θα παραδοθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αφού συμμετάσχουν στην επίσημη παρέλαση στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, θα πάρουν τον δρόμο για τη Θράκη.

Αυτήν τη στιγμή, 10 τεθωρακισμένα οχήματα Marder TOMA είναι πλήρως επιχειρησιακά και ελεγμένα, έτοιμα για αποστολή στην Ελλάδα και τις επόμενες μέρες θα φτάσουν τα 40.

Η Γερμανία δίνει στην Ελλάδα 100 Marder σε έκδοση 1A3. Αυτή είναι αρχικά η γερμανική έκδοση του TOMA. Ταιριάζει στον Ελληνικό Στρατό γιατί έχει στις τάξεις του ήδη τέσσερις εκδόσεις αρμάτων μάχης LEOPARD και οι τεχνικοί είναι εξοικειωμένοι με τη γερμανική φιλοσοφία δεδομένου ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία με το LEOPARD 1.

Δεδομένου ότι τα Marders έχουν 600 ίππους, αναμένεται να σχηματιστεί ένας ισχυρός στόλος TOMA που θα μπορεί να ακολουθεί τα άρματα μάχης LEO2 HEL.

Πηγή: makthes.gr