Σχέδιο 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών

Image
ΕΣΤΊΕς
Συντάκτης
Newsroom

 

Σχέδιο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ για την ουσιαστική ανακαίνιση των υφιστάμενων φοιτητικών εστιών έχει καταθέσει η κυβέρνηση όπως ανακοινώσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η Υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε Πανεπιστήμια της χώρας, σε Κρήτη, Θεσσαλία, Έβρο, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Αττική, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με την επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ήταν άκρως επιτυχημένη ενώ τόνισε ότι μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας, που υπήρχε πολλά χρόνια, και άλλοι εθελοτυφλούσαν. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα 30 κορυφαία αμερικανικά Πανεπιστήμια όπως το Γιέιλ, το Χάρβαρντ και το Κολούμπια, έρχονται στην χώρα μας, για κοινά πρόγραμμα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα αλλά και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών. 

Όπως υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως, ακόμη ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των εποχών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διόρισε 6.000 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή ενώ μέχρι τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.