Σακελλαροπούλου: Η Μεσόγειος δεν πρέπει να είναι πεδίο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία

Image
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συντάκτης
Newsroom

 

Το γεγονός ότι «η Μεσόγειος πρέπει να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ευημερίας και όχι πεδίο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Μάλτας, Τζορτζ Βέλλα.

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε ειδική αναφορά στα δύο πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια που σημειώθηκαν στο Αιγαίο και υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση, ώστε να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακινητών και να αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βέλλα για την εμπρηστική ρητορική και τον προκλητικό αναθεωρητισμό που συστηματικά προβάλλει η τουρκική ηγεσία, επιδιώκοντας την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι τόνισαν την αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων Ελλάδας και Μάλτας και αναφέρθηκαν στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, 17η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, όπου κατά τη χθεσινή ημέρα (6/10) μίλησε για τους γενικότερους κινδύνους της ρωσικής στρατιωτική εισβολής για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη, την κλιματική αλλαγή και την πανδημία.

dei.gr

 

honeybeeproductions.gr