«Λαϊκισμός για υπόθεση που δεν υπάρχει»απαντά, δίνοντας διευκρινίσεις για Μαραβέγια, ο Α. Γεωργιάδης

Image
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Για σφοδρό αντικοινοβουλευτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, «σε μία ασήμαντη ιστορία», μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του επενδυτικού σχεδίου της συζύγου του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Σαρακιώτη ότι «Υπουργός ενέκρινε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. για Βουλευτή του κόμματός του και δεν απολογείται κανείς επειδή το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά «για μία υπόθεση που δεν υπάρχει». «Το σχέδιο δεν έχει πάρει έγκριση, δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για αυτήν την επένδυση, δεν έχει πάρει υπογραφή γενικού διευθυντή ποτέ. Πήρε την προέγκριση στον προσωρινό πίνακα, που γίνεται αυτόματα από την κατάθεση. Γι’ αυτό συζητάμε τόσες μέρες».

Στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι «για να προχωρήσει η όποια επένδυση πρέπει να εκδοθεί ΦΕΚ ονομαστικό, με υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Επενδύσεων, του κ. Λαμπρινού. Τέτοια υπογραφή ποτέ δεν μπήκε, τέτοιο ΦΕΚ ουδέποτε εκδόθηκε, άρα η έγκριση δεν έχει γίνει». «Προκαλώ να πείτε, εάν ο Υπουργός έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τις εγκρίσεις αυτού του τύπου και σε αυτό στάδιο. Δεν έχει. Οι εγκρίσεις σταματάνε σε επίπεδο Γενικού Διευθυντή. Δεν φτάνουν στον Υπουργό», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, ανέφερε ότι η προέγκριση αυτού του σχεδίου δεν έγινε σε βάρος κάποιου άλλου. «Όσοι έκαναν αίτηση και πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου σας πήραν όλοι προέγκριση. Όπως άπαντες, έτσι και η σύζυγος Μαραβέγια», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Σαρακιώτη. 

«Δεν θα ξεκινήσω να ψάχνω πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι επιχειρηματίες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν έγκριση επενδυτικών πλανών του αναπτυξιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρώ λάθος. Δεν μπαίνει πολιτικό κριτήριο στο εάν πρέπει αν πάρεις ή όχι.  Όποιος πολίτης έχει προϋποθέσεις δικαιούται να μπει. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς λαϊκισμός αλλά και σφοδρός αντικοινοβουλευτισμός», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

dei.gr

 

honeybeeproductions.gr