Τουρκία σε Ελλάδα: Εάν συνεχίσουν τη μεταφορά όπλων στα νησιά, θα αυξηθεί η ένταση

Image
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Δεν έχουν τέλος οι απειλές των Τούρκων προς τη χώρα μας. Για άλλη μια φορά ο τουρκικός Τύπος βάζει στο στόχαστρο τα ελληνικά νησιά.

Αυτή την φορά η εφημερίδα Hurriyet να σημειώνει σε άρθρο της ότι η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει όλες τις πλευρές πως θα αυξηθεί η ένταση στην περιοχή, σε περίπτωση που συνεχιστεί η μεταφορά όπλων στα ελληνικά νησιά.

Ο εκνευρισμός από την επίσκεψη Χαρδαλιά στα νησιά

Επιπλέον εκνευρισμό προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, στις έδρες μονάδων και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε ελληνικά νησιά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας δήλωσε στο Haber Global ότι «οι ΗΠΑ μαζί με τεθωρακισμένα έστειλαν στα νησιά και συστήματα αεράμυνας».

Η παρουσιάστρια του Haber Global Σαγνιουρ Τεζέλ είπε: «O Υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας δεν σταμάτησε. Ενώ πραγματοποιούνταν η άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας και ο Μητσοτάκης προκαλούσε την Τουρκία, ο Χαρδαλιάς περιόδευσε σε 10 νησιά».

Και συνέχισε: «Δείτε σε χάρτη, έχουν στρατιωτικοποιήσει τα νησιά που είναι κάτω από την μύτη μας. Απέναντι μας έχουν στήσει πολλές αμερικανικές βάσεις. Η εικόνα αυτή δεν εξηγεί πολλά».

Και ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Γενικού Επιτελίου της Τουρκίας ανέφερε: «Ναι, εμποδίζουν και λαμβάνουν μέτρα, το κάνουν για να εμποδίσουν τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη. Εμείς αυτό βλέπουμε, διότι μαζί με τα τεθωρακισμένα εκεί μεταφέρουν και συστήματα αεράμυνας.

»Έχουν αντιαεροπορικό σύστημα τριών μετώπων. Η πρώτη γραμμή αεράμυνας είναι το μέτωπο των νησιών, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αμέσως μετά είναι το μέτωπο αεράμυνας στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και το τρίτο μέτωπο είναι η ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας. Εκεί έχουν και τα Patriot, αυτό το κάνουν για να εμποδίσουν τα αεροσκάφη μας. Αυτή είναι μια πρόβα».