Σκυλακάκης: Σήμερα το αίτημα στην Κομισιόν για τη δεύτερη δόση 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Image
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

«Υποβάλλουμε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δεύτερο αίτημα εκταμίευσης ύψους 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πόροι οι οποίοι θα εισρεύσουν στα ταμεία νωρίτερα από τον σχεδιασμό» δήλωσε πριν λίγη ώρα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά την παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Το 1,8 δισ. ευρώ θα έρθει στη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Στην παρουσίαση της πορείας του Ελλάδα 2.0 εκτός από τον Θ. Σκυλακάκη συμμετέχουν ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας. Τη συνέντευξη Τύπου συντονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα εργαλείο καταλυτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και η επιτυχία του θα επηρεάσει την ζωή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας σε πολλαπλά επίπεδα. Παρουσιάζοντας τα βασικότερα έργα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ένα πρόγραμμα το οποίο όπως είπε αφορά 87.000 νοικοκυριά. Συνολικά οι πόροι φέτος θα υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ.