Γιώργος Κώτσηρας στο Ελλάδα 24: Μεγάλο στοίχημα να γυρίσουν τα νέα «μυαλά» στην Ελλάδα και το καταφέρνουμε (video)

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη
Image
Κώτσηρας
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και Διδάκτωρ Νομικής μίλησε στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη.

Στην αρχή της συζήτησης, ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες μέσα από τις οποίες κλήθηκαν να περάσουν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, εστιάζοντας στο έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στα κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα περιβάλλον φιλικότερο, με μειωμένους φόρους, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να δίνουμε πραγματικά κίνητρα σε έναν νέο επαγγελματία να εισαχθεί στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να προαχθεί και να έχει ένα καλύτερο μέλλον».

Συνεχίζοντας ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε και στα ελληνικά Πανεπιστήμια: «Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να έχουμε ποιοτικά Πανεπιστήμια, να έχουμε καλή δυνατότητα εισαγωγής στην εκπαίδευση, αλλά και μετέπειτα στην αγορά εργασίας. Σκοπός είναι οι πολίτες να μπορούν, μέσα σε ένα φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, να δουλεύουν για να μπορούν να δύνανται αρκετά για να ξεκινήσουν την καριέρα τους».

Μιλώντας για το ζήτημα της ταχύτητας απονομής Δικαιοσύνης, ο κ. Κώτσηρας σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα στον νομικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία.

»Τα τελευταία τρία χρόνια, ο κ. Τσιάρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά προσπαθούμε να κάνουμε τομές, οι οποίες όταν εμπεδωθούν στο νομικό περιβάλλον, θα έχουν πραγματικό αποτύπωμα και στην ταχύτητα απόδοσης δικαιοσύνης.

»Μας ενδιαφέρει, ασφαλώς, μαζί με την ταχύτητα να συνδυάζουμε και την ποιότητα απονομής Δικαιοσύνης, διότι ο πολίτης θέλει γρήγορες διαδικασίες, αλλά θέλει και ποιοτική αξιολόγηση των υποθέσεών του».