Μιχάλης Κατρίνης στο Ελλάδα 24: Συγκυβέρνηση σε προγραμματικό πλαίσιο κι όχι στη λογική “πάρε μερικές θέσεις“ (video)

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. και βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ μίλησε στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη
Image
Κατρίνης
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μίλησε στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη.

Αναφορικά με την εν εξελίξει εξεταστική επιτροπή για τις επισυνδέσεις στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι ”Η ΑΔΑΕ αποδεικνύεται ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή κόντρα σε μια λογική προειδοποίησεων”.

Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πάει να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για τον λόγο της παρακολούθησής του. “Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ ουσιαστικά με την προχθεσινή κατάθεσή του είπε ότι αυτό το πράγμα δεν είναι εφικτό“, εξήγησε.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το να έχει καταστραφεί ο φάκελος του Ν. Ανδρουλάκη, που περιείχε τον λόγο και το περιεχόμενο της παρακολούθησής του και μάλιστα την ημέρα που ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

“Δεν νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι ήταν μια τυχαία σύμπτωση” τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως το σύστημα πιάστηκε “με την γίδα στην πλάτη” και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

“Στην επιμελέστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να συσκοτίσει μια υπόθεση, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους”, σημείωσε ο κ. Κατρίνης, ”ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι σέβονται τη χώρα, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου”.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι το κόμμα του έχει προτείνει την αλλαγή του πλαισίου που αφορά την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από τις αρχές.

Σχετικά με το ζήτημα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Κατρίνης σχολίασε ότι ”Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, όμως, δε μπορούμε να μπούμε σε μια συλλογιστική που λέει ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που βγάζουν οι δημοσκοπήσεις”.

“Κανένας δε μπορεί να ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ πιστοποιητικά εθνικής υπευθυνότητας", τόνισε, “γιατί εμείς σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις για τη χώρα, όχι βάλαμε πλάτη, βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον". Μπορεί να το πλήρωσε το κόμμα πολιτικά, παραδέχτηκε, αλλά "εμείς είμαστε με τη συνείδησή μας ήσυχοι και μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια".

Σχετικά με μια συνεργασία συγκυβέρνησης, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε: “Εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση και αφού πρώτα μιλήσουν οι πολίτες, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο κι όχι στη λογική “πάρε μερικές θέσεις“ ή “σε θέλουμε ως συμπλήρωμα“ ή “σε θέλουμε ως κοινοβουλευτικό εταίρο μόνο για να πιάσουμε τους 151“.

“Εδώ θα αποδείξουν όλοι, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής“, σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, “αν πραγματικά θέλουν σταθερότητα στη χώρα“. Και συνέχισε: “Η σταθερότητα στη χώρα δεν γίνεται υπό όρους, υπό προϋποθέσεις ούτε έχει προϋποθέσεις συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης“.

Και οι παρατάξεις και τα πρόσωπα θα κριθούν (...) αμέσως μετά τη λαϊκή ετοιμηγορία και θα δούμε ποιος πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει, υπογράμμισε.

“Δεν είμαστε παράταξη διαμαρτυρίας“, συμπλήρωσε, “αλλά αυτό που κάποιοι θεωρούν, ότι σώνει και καλά θα βάλουν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, επειδή έτσι τους βολεύει, σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν θα γίνει και ότι η συζήτηση θα γίνει με προϋπόθεση το αποτέλεσμα της Κυριακής και βεβαίως τις πολιτικές προτάσεις“.

“Τη λογική της χαμένης ψήφου ήδη μέσα στον πανικό αρχίζουν να υιοθετούν κυρίως η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ“΅, σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης, “ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, αφού κανιβάλησε το ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια, τώρα ξαφνικά κάνει μια επίθεση φιλίας μιλώντας για προοδευτική κυβέρνηση“.

“Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του και βεβαίως για τα ψέματα που είπε και τις ανακολουθίες αλλά και για το γεγονός ότι είχε βασικό συγκυβερνήτη τον κ. Καμμένο, που κάθε άλλο παρά προοδευτικός μπορεί να χαρακτηριστεί“, σημείωσε.

“Ο κόσμος ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη σταθερότητας, είναι δύναμη ευθύνης και, πάνω απ΄ όλα, είναι μια παράταξη που μεταφέρει στο κέντρο λήψης των αποφάσεων τα προβλήματα της κοινωνίας“, συνέχισε ο βουλευτής Ηλείας,

“Άρα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά ούτε - σώνει και καλά - μέρος της εξουσίας. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες. Το έχουμε κάνει και – πιστεύω – θα μας δοθεί η ευκαιρία να το κάνουμε και στο μέλλον, με όποιο ρόλο κι αν τελικά υπάρξει“, κατέληξε.