Διάψευση ΕΛ.ΑΣ. για το δημοσίευμα περί απόσυρσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από τα ΑΕΙ

Image
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε διάψευση ότι έχει μπει «προσωρινό φρένο» στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας προχώρησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και σημειώνει ότι δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρει το αντίθετο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

dei.gr