Η επίσημη φωτογραφία από τη συνάντηση του Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν

Image
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συντάκτης
Newsroom

 

Σε δεξίωση που παρέθεσε την Τετάρτη (21/9) στους ηγέτες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ παραβρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε ο κ. Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

USA

Μάλιστα, ο οικοδεσπότης του δεξίωσης θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο, κατά την οποία τον χειροκρότησαν άπαντες οι παρευρισκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που μίλησε ενώπιον των μελών των δύο αμερικανικών νομοθετικών σωμάτων. H ομιλία του είχε εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα για την Τουρκία, το Κυπριακό και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για το ενεργειακό.