Ειδικό Δικαστήριο: Αίτημα παράστασης υποστήριξης κατηγορίας κατά Παπαγγελόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας Τσατάνη

Image
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ
Συντάκτης
Newsroom

 

Mε την εξέταση του αιτήματος της πρώην Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (σ.σ πολιτική αγωγή) συνεχίστηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Η πλευρά της κ. Τσατάνη υπέβαλε το αίτημα επικαλούμενη ηθική βλάβη. Υπενθυμίζεται ότι η κα Τσατάνη έχει καταγγείλει ότι ως εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε πιέσεις και απειλές από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου. Βάσει και αυτών των καταγγελιών, το δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου έχει παραπέμψει τον κ.Παπαγγελόπουλο να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα της κας Τσατάνη, με το σκεπτικό μεταξύ άλλων ότι ο πρώην Υπουργός δεν διώκεται για εξύβριση ή απειλή.

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του αιτήματος στην επόμενη συνεδρίαση.

Απερρίφθη το αίτημα Τουλουπάκη για τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου

Νωρίτερα, το Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που είχε προβληθεί από την πλευρά της πρώην εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να προσκομιστούν συγκεκριμένα έγγραφα που σχετίζονται με τη διαδικασία κλήρωσης των μελών του δικαστηρίου τον περασμένο Ιούλιο από τη Βουλή. Το αίτημα απορρίφθηκε «λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος καθότι δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα», όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου.

Την Πέμπτη καταθέτουν Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου, Ξανθός

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να τεθούν και άλλα αιτήματα και ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορούμενων. Η Πρόεδρος κάλεσε τους πρώτους μάρτυρες να βρίσκονται στο δικαστήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Ανδρέα Ξανθό.