Κώστας Υφαντής στο Ελλάδα 24: Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι εκτός κάθε ορίου και διπλωματικού ήθους (video)

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη
Image
Υφαντής
Συντάκτης
Newsroom

 

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου μίλησε στο podcast "Λόγος" του Γιάννη Κουτσομύτη.

Η κουβέντα κινήθηκε στο πώς έφτασαν στο σημείο να είναι τόσο διαταραγμένες οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Ο Καθηγητής ανέφερε ότι η χώρα μας παραμένει εμπόδιο για το γειτονικό κράτος γι’ αυτόν τον λόγο γινόμαστε αποδέκτες της τουρκικής προκλητικότητας και της γενικότερης επιθετικότητας.

Προχωρώντας η συζήτηση οδηγήθηκε στο κομμάτι των αποστρατιωτικοποιήσεων συγκεκριμένων ελληνικών νησιών, την οποία και ζητά επιμόνως η Τουρκία.

Παράλληλα, ο κ. Υφαντής μίλησε για την εμπιστοσύνη της Ελλάδας προς την απέναντι πλευρά λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει χαθεί δικαιολογημένα.

Από την κουβέντα δεν μπορούσε να λείψει ο περιβόητος χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας, στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές που κατά την Τουρκία ανήκουν σε εκείνη.

Σειρά πήρε το μεταναστευτικό κομμάτι, το οποίο ο Καθηγητής αποκάλεσε χαρακτηριστικά «όπλο» για την Τουρκία που δεν έχει κόστος, απέναντι στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο καλεσμένος του Γιάννη Κουτσομύτη σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών θα ήταν καταστροφική και για τις δύο πλευρές.

Ακόμη, μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην οικονομική κατάσταση της γείτονος χώρας, η οποία - σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Υφαντή - απαιτεί περίοδο λιτότητας για να μπορέσει να αναθαρρήσει.

Επιπλέον, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων έκανε λόγο για ανάγκη ανεύρεσης λύσης στο ελληνοτουρκικό ζήτημα, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει η Ελλάδα τις αξιώσεις και τις κόκκινες γραμμές της, διατηρώντας παράλληλα την καχυποψία της.

Τέλος, οι σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Υφαντής, αποτελούν το πιο ισχυρό συνάλλαγμα για τη χώρα μας.

 

dei.gr

 

honeybeeproductions.gr