Χαρά Καφαντάρη στο Ελλάδα 24: Δεν φοβόμαστε εξεταστική σε βάθος 10ετίας αρκεί να μη γίνει συμψηφισμός με το παρόν (video)

Καλεσμένη της εκπομπής "Επικαιρότητα" με τη Λία Λάππα η Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ
Image
Καφαντάρη
Συντάκτης
Newsroom

 

Καλεσμένη του Ελλάδα 24 και της εκπομπής «Επικαιρότητα» με τη Λία Λάππα ήταν η βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αττικής και Τομέαρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Χαρά Καφαντάρη.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα θέματα του Έβρου ήταν το πρώτο θέμα της συζήτησης, με την κυρία Καφαντάρη να επισημαίνει ότι τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κυριαρχικά και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να κινηθεί διαφορετικά στο περιστατικό του Έβρου που συνέβη τον Δεκαπενταύγουστο. Όσον αφορά το μεταναστευτικό τόνισε ότι ο φράχτης βοηθάει στη μη εισροή μεταναστών αλλά η πολυπλοκότητα του θέματος πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά.

Σε σχέση με την προκλητικότητα της Τουρκίας, η κυρία Καφαντάρη θεωρεί ότι δεν υπάρχει πολυδιαστάτη εξωτερική πολιτική από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ενώ δεν έχει διεθνοποιηθεί όσο θα έπρεπε η επιθετική τουρκική πολιτική.

Στο άλλο σύνθετο θέμα των επισυνδέσεων, η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ότι επιβαρύνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφερόμενη σε δημοσίευμα της Καθημερινής για παρακολουθήσεις και στελεχών ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος. Η ίδια δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται να γίνει εξεταστική σε βάθος δεκαετίας αλλά να μην γίνει συμψηφισμός με το παρόν και να αποκαλυφθούν τα πεπραγμένα της τριετίας 2019 – 2022.

Η Τομεάρχης της Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων και το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, το οποίο πρέπει να διαλευκανθεί όπως  επίσης και το τι συμβαίνει με το λογισμικό predator.

H κυρία Καφαντάρη δεν θέλησε να απαντήσει στον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος έχει πει επανειλημμένως ότι παρακολουθείτο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας κ. Σκρέκα σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης δεν ικανοποιούν την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε η κυρία Καφαντάρη στην εκπομπή μας, η επιδότηση δίνεται από τα υπερκέρδη ενώ δεν έχει φορολογηθεί το καρτέλ των παρόχων ενέργειας.

Τέλος, ως Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η κυρία Καφαντάρη θεωρεί ότι, παρόλο που έχει δημιουργηθεί Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση δεν κάνει έργα και υποδομές για τη προστασία του αστικού ιστού ενώ υπάρχει υστέρηση σε θέματα οργάνωσης.